Az esküvői gyertya esküvői ceremóniákra

Esküvői gyertya az ünnepi tortára

Esküvői gyertya, mint szimbólum

Az esküvői gyertya a hagyományos és romantikus elemek egyike az esküvői ceremónián. Az égő gyertyák szépsége és melegsége, amelyet árasztanak, hozzájárul az esküvői hangulathoz és emlékezetességéhez. Az esküvői gyertyák használata nem csak a romantikus hangulatot erősíti, hanem szimbolikus jelentéssel is bír.

Az esküvői gyertya esküvői ceremóniákra

Esküvői gyertya szertartáshoz

Az esküvői gyertya többféle módon is felhasználható. Az egyik leggyakoribb módja az, hogy a ceremónia helyszínén két gyertyát helyeznek el az oltár két oldalán. Ezek az úgynevezett egységgyertyák, amelyeket a menyasszony és a vőlegény meggyújtanak az esküvői fogadás előtt. Ez a gesztus a két család egyesülését jelképezi, és az esküvői fogadás kezdetét jelzi.

Esküvői gyertya a fogadáshoz

Az esküvői fogadás során az asztalokon elhelyezett díszgyertyák segítenek létrehozni a romantikus és hangulatos atmoszférát. Az esküvői gyertya különféle méretben, formában és színben kaphatók, így könnyen illeszthetők az esküvői dekorációhoz. Az esküvői tortát is gyakran körbe veszik gyertyákkal, ami egyedi és elegáns megjelenést kölcsönöz neki.

Az esküvői gyertya esküvői ceremóniákra

Esküvői gyertya jelképei

Az egységgyertya mellett más gyertyák is felhasználhatók az esküvői ceremónián, mint például az üdvözlő gyertyák, amelyeket a családtagok vagy a barátok meggyújtanak az ifjú pár tiszteletére. A gyertyák égése azt jelenti, hogy az ifjú pár életében az őket körülvevő szeretet és támogatás mindig jelen lesz. Az esküvői gyertya nem csak az esti ceremóniákhoz alkalmazhatóak, hanem az esküvői fotózáson is gyönyörű képeket eredményeznek