Díszgyertya használata hangulatainkhoz illően

Egy díszgyertya, mint szimbólum

Ünnepekre is díszgyertya

Az ünnepek idején a gyertya különösen fontos szerepet játszik. A karácsonyi gyertyák hozzájárulnak az ünnepi hangulat kialakításához, és az adventi koszorú mellett egy különleges dekorációként is szolgálnak az otthonunkban. A húsvéti gyertyák szintén fontos szimbólumok az ünnepi időszakban, és sok ember számára a tavasz és az újjászületés jelképét jelentik.

Díszgyertya használata hangulatainkhoz illően

Hangulat teremtés díszgyertya segítségével

A díszgyertyák számos szimbolikus jelentéssel rendelkeznek.  Egyik leggyakoribb jelentése a világosság és az öröm.  Egy gyertya meggyújtása, szimbolizálja a bennünk lakozó fényt és tisztaságot. Templomokban, vallási összejöveteleken is használatos a díszgyertya, hogy szebbé, és ünnepivé tegye az adott szertartás.

Díszgyertya érzéseink kifejezéséhez

A díszgyertya használatának másik jelentősége az érzelmek kifejezése. A gyertyák meggyújtása segíthet abban, hogy egy személy vagy családtag emlékére gyújtsunk gyertyát, vagy akár a romantikus hangulatot fokozzuk a szerelem ünnepein. Egy különleges díszgyertya lehetővé teszi, hogy jobban kifejezzük érzelmeiket.

Díszgyertya használata hangulatainkhoz illően

Díszgyertya hangulat világításhoz

Díszgyertya használatával otthonukban a kellemes fényekkel meghitt és romantikus hangulatot teremthetünk. Az esti hangulatvilágítás sokkal jobban megvalósítható gyertyákkal, mint egy erősebb fénnyel. Egy illatos díszgyertyával tovább fokozhatjuk az élményt. A gyertya égése közben az illat szépen szétárad az otthonunkban, kellemes és friss illatot varázsolva. Az illatos gyertyák segítenek eltüntetni a kellemetlen szagokat, és kellemes légkört teremtenek otthonunkban