A gyertya varázsának alapját nem más adja, mint az, hogy milyen színű gyertyát gyújtunk meg. Cikkünkben bemutatunk néhány ilyen színt:

A zöld gyertya varázslat

A zöld színt a Vénusznak, a szerelem istennőjének tulajdonítják, épp ezért a zöld gyertya nélkülözhetetlen eszköz a háztartásban akkor, ha szerelmi kapcsolat, romantika vagy párkapcsolat terén szeretnénk változásokat elérni. Mindemellett a zöldet a harmónia és a béke színének is tartják, így akkor is érdemes elővenni a gyertya zöld árnyalatát, mikor belső békére vágyunk, vagy csak szeretnénk közelebb kerülni az énünkhöz. Sőt, akkor is, ha a vagyonunkat, jövedelmünket vagy megtakarításunkat szeretnénk kicsit növelni.

A türkiz gyertya varázsa

A türkiz gyertya varázsa Hathorban rejlik, akit a bölcsesség, tánc és zene egyiptomi istennőjeként tartanak számon. A türkiz gyertya varázsa az elme, a szív, a gondolatok és érzések mágiájában rejlik, így olyan varázslatokban használják, melyek során ezek harmóniájának megteremtésére törekednek. Mindemellett a türkiz gyertya segít az együttérzés kiváltásában, növeli a gyógyító képességet, és segít megőrizni az objektivitást nehéz vagy helyes döntés során.

A kék és cián gyertya varázsa

A kék gyertya varázsa nem más, mint a védelem és bölcsesség, épp ezért meditációk során is gyakran használatos az a gyertya, melynek ilyen színe van. A kék gyertya a jó egészséget és a gyógyulást is elősegíti, illetve inspirációt ad lehetetlennek tűnő helyzetekben. A kék gyertya varázslatának köszönhetően béke kerül az otthonokba, és a szorult helyzetek kezelésében is segít.

A lila és rózsaszín gyertya varázsa

A lila gyertya varázsa Jupiternek köszönhető, aki bölcs tanítóként és a tudások őrzőjeként van számon tartva a legendákban. A lila gyertya szimbolizálja az elmét, a spiritualitást és a tudatalatti bölcsességet is, így a lila gyertya varázsa abban rejlik, hogy boldogságot képes hozni a mindennapokba. A lila színű gyertya a pszichés védelmet is szolgálja, és megóv a rossz gondolatoktól, illetve a rémálmoktól is. A rózsaszín gyertya emellett a szerelmet, családi kapcsolatokat, barátságot, gyermeket és bizalmat szimbolizálja, így ezen javak bevonzására használjunk rozsaszín gyertyát.