Melyik színű gyertya milyen jelentéssel bír a mágia szerint? Cikkünkben bemutatjuk őket és tulajdonságaikat:

A fehér gyertya mágiája

A mágia szerint a fehér gyertya a tisztaság és az egészség szimbóluma, épp ezért akkor szokták használni őket, mikor új energiára van szükség. Mindemellett fehér gyertya az, melyet használnak a védőmágiában annak érdekében, hogy elűzzék a sötétséget, sőt, a meditációk során is ezen színű gyertya jelenik. A fehér szín ugyanis a spirituális élményt, és a belső énünkkel való tiszta kommunikációt jelképezi, épp ezért a mágia szerint akkor kell meggyújtani őket, ha egészégre és lelki megtisztulásra vágyunk.

A piros gyertya mágiája

A piros gyertya a mágiában a Mars szimbóluma, mely a mitológiában a háború isteneként volt számontartva. A piros gyertya az erőt, a tettrekészséget, az elszántságot, a bátorságot és az energiát jelenti a mágia szerint, így rituálék során akkor használatos, ha ezen tulajdonságainkat szeretnénk felerősíteni, vagy megidézni. Ha valamilyen fontos célt szeretnénk elérni, akkor mindenképpen piros gyertya legyen az, melyet gyújtunk, elsődleges szabály pedig, hogy rossz célokra nem szabad ezt a színt használni, hiszen hihetetlenül erős és intenzív hatása lehet.

A narancssárga gyertya mágiája

A narancsszín a nap, a kreativitás és a termékenység színe, emellett jelképezi a magas önbecsülést, a növekedést és az önbizalmat is. A mágiában akkor szoktak narancssárga gyertya gyújtás végezni, mikor úgy érezzük, hogy önbecsülésünk, önértékelésünk egyre inkább alábbhagy, vagy ha valaki le akarja húzni azt. A narancs gyertya segít a munkában és az emberekkel való kommunikációban is, és bármely olyan dologban, mely a személyiségünket tekintve örömöt tud adni.

A sárga gyertya mágiája

A sárga gyertya a mágia szerint a Merkúrhoz kapcsolódik közvetlenül, aki a legenda szerint nem csak az utazók és a kereskedők pártfogoltja, de a tolvajok és a csalók védőszentje is volt. Éppen emiatt a mágiában a sárga gyertyák bármilyen határozott tevékenységnek és tárgyalásnak sikeréhez segítenek, illetve képesek erősíteni a szellemet és a meglévő képességeket is. Alkotói válság esetén is sárga gyertya gyújtása ajánlott, hiszen segíti az új ismeretek befogadását is.