A Feng Shuiban a gyertya formája is, de főleg a színe játszik nagyon fontos szerepet. Mik ezek, és hogyan határozzuk meg őket? Cikkünkben mindezt bemutatjuk:

A gyertya és a Feng Shui

A Feng Shui úgy tartja, hogy minden egyes szín más hatást gyakorol az emberekre, így ha gyertya választásra kerül sor otthonunkban, akkor sem mindegy, hogy milyen színben és formában kerül környezetünkbe ezen sokak számára hétköznapi tárgyként megjelenő dekoráció. A Feng Shui kimondja ugyanis, hogy a gyertya kiválasztásakor egyértelműen meg kell határozni, hogy milyen célokat szeretnénk életünkbe bevonzani, és hogy milyen változásokra van szükség mindennapjainkban akár rövid, vagy akár hosszútávon. Épp ezért nagyon nem mindegy, hogy egy-egy élethelyzetben milyen színű gyertya kerül a szűk környezetünkbe, hiszen a Feng Shui szerint ezen rengeteg minden múlhat.

A sárga gyertya ereje

Első példának vegyük a sárga bármely árnyalatával rendelkező gyertya fajtát. A Feng Shui szerint ez a szín a föld elemeit szimbolizálja, így a házastársi és szerelmi kapcsolatok javítására, elmélyítésére tökéletes választás. Ha például harmóniát és kölcsönös egyetértést szeretnénk bevonzani párkapcsolatunk életébe, akkor érdemes sárga színű gyertyát égetni a környezetünkben azért, hogy kapcsolatunkban elérjük ezen célokat. Mindemellett a sárga színű gyertya optimizmust és örömöt is bevonz a háztartás összes lakójának, így például érdemes sárga gyertya mellett dönteni akkor, ha vendégek járnak a házunkban.

A zöld és a piros gyertya varázsa

A zöld szín a Feng Shui szerint békét, harmóniát és egészséget szimbolizál, így ha otthonunkba azt szeretnénk, hogy mindezen dologból bőségesen kijusson, zöld gyertya meggyújtására van szükség. A piros szín ezzel szemben tüzes, épp ezért jóval intenzívebb célok eléréséért érdemes gyújtani ezen színű gyertya közül. Ilyenek például a hírnév elérése, a ranglétra gyorsabb megmászása a munkahelyünkön, és satöbbi. Ezen színű gyertya gyakori meggyújtása épp a tűz jegye miatt veszélyes, hiszen folyamatos égetése feszültséget is okozhat életünkbe, mely a céljaink eléréséhez vezető stresszel jár együtt. Hiszen a piros szín aktivitásra és szenvedélyre ösztönöz, mely valljuk be, nem éppen a nyugalmat szimbolizáló érzések egyike.

A narancs és fehér gyertya hatása  

A narancs színű gyertya nem egy, hanem három dolgot is szimbolizál egyszerre. Ezek közül az első a béke és bölcsesség, a második a gazdagság és a karrier sikeressége, végezetül pedig a szakmai előremenetel. Így hát, ha ezen dolgok közül bármelyiket szeretnénk életünkbe bevonzani, érdemes narancssárga gyertya mellett letenni a voksunkat. A fehér gyertya meglehetősen érdekes, hiszen két teljesen ellentétes jelentéssel bír egyszerre. Egyrészt a gyertya segítséget nyújt akkor, ha úgy érezzük, elakadtunk szakmánkban, másrészt pedig örömöt okoz nem saját magunk, hanem a környezetünk számára. Épp ezért akkor, ha mi magunk megrekedve érezzük magunkat, vagy ha környezetünk vidámságra vágyik, érdemes fehér gyertya mellett dönteni otthonunkba.