Mik a különböző gyertya színek jelentései, és mely területeken a legalkalmasabb a gyertyagyújtás? Cikkünkben körbejárjuk a kérdést:

Piros és fehér gyertya Feng Shui-ja

A piros gyertya talán nem lep meg senkit, hogy a szenvedély és a szeretet kifejezésének színe, így a piros gyertya nélkülözhetetlen akkor, ha a szerelmet szeretnénk bevonzani életünkbe. Ez a gyertya szín ugyanis nemcsak új kapcsolatokat segít bevonzani az életbe, hanem a Feng Shui szerint az üzleti életben is segít sikereket elérni. Érdemes használni őket fáradtság vagy kimerítő munka esetén is, akárcsak a fehér gyertyát! Utóbbi ugyanis amellett, hogy segít a célok elérésében, emellett új energiaforrást is nyújt, mindemellett pedig úgy tartják, hogy a betegségben való gyógyulást is elősegíti.

Sárga és kék gyertya Feng Shui-ja

A sárga szín maga az öröm és az optimizmus szimbolikája, ezért ajánlatos akkor használni őket, mikor vendék érkezik a házba. Emellett házastársak közötti kapcsolatot is javít, illetőleg anyagi jólétet, kényelmet és barátságos légkört is vonz maga után. A kék gyertya ezzel ellentétben segít a meditációkban, hiszen nagy energiatöltéssel rendelkezik a Feng Shui szerint ez a fajta gyertya szín, mely mindemellett segít a megbocsájtásban, és az önreflexióban is.

Fekete és zöld gyertya Feng Shui-ja

A fekete színt sokan a gyászhoz hasonlítják, ám a Feng Shui szerint ez nincs így. A fekete gyertya ugyanis tökéletes akadályok, és nehéz körülmények elleni küzdelemben, és segít akkor is, mikor nehéz kérdésekről való gondolkodásról van szó. A zöld gyertya pedig a Feng Shui szerint nem máshoz segít, mint a termékenységhez és az anyagi gazdagsághoz, emellett pedig a kreatív ötletek megvalósításához is.

A narancssárga és rózsaszín gyertya Feng Shui-ja

A narancssárga szín maga nem másnak a szimbóluma, mint a napnak, a nyárnak és a változásnak, épp ezért ez a gyertya szín lelkesedést és szerencsét hoz az embereknek a Feng Shui szerint. Emellett úgy tartják, hogy mind a baráti, mint az üzleti kapcsolatokban elismerést és sikert vonz be ezen színű gyertya használata. Sőt, azoknak az embereknek is ajánlott a narancssárga gyertya használata, akik átalakulni vagy fogyni szeretnének! A rózsaszín gyertyák hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a fent említett piros gyertyák: ez az árnyalat ugyanis vonzza a romantikát, emellett pedig lelki harmóniához és egyensúlyhoz is vezet.