Az illatgyertya nem véletlenül a legtöbbször választott gyertya fajta, hiszen igéző lángja mellett illata is elvarázsol mindenkit, aki körülötte tartózkodik.

Milyen egy jó minőségű gyertya?

Gyertya tekintetében, legyen bármilyen is nagyon fontos, hogy minőségi alapanyagokból készüljenek. Ez az illatgyertyák tekintetében még kiemeltebb fontosságú, hiszen, ha egy gyertya megfelelő aromákkal van fűszerezve, egészségügyi okokból is jótékony hatással lehet szervezetünkre. A gyertyák ugyebár viaszból, illetve paraffinból készülnek, melyek éghetőségét a beléjük helyezett kanóc adja. A gyertyákat nem kevesebb, mint kétezer éve használja az emberiség, ám annak idején csak világításra használták őket, napjainkban azonban leginkább illatgyertyaként hasznosítjuk őket otthonukban, nem véletlenül: az illat, melyet egy ilyen gyertya képes magából árasztani, szinte minden túlzás nélkül mondható igézőnek.

Hogyan ég a gyertya?

A gyertya működése alapvetően meglehetősen egyszerű, hiszen már csak ha felépítését vesszük is csak olyan anyagból készült, mely éghető, méghozzá lassú égéssel. Manapság egy gyertya szalmiáksóval vagy akár borsavval átitatott kanócot tartalmaz, mely bevonatnak köszönhetően a gyertya egyenletesen tud égni, mindezt szinte korommentesen. A gyertya égésekor a meggyújtott kanócon keletkezett láng megolvasztja a gyertya anyagát, mely a kanóc hihetetlenül remek találmányának köszönhetően szépen egyenletesen végig tud égni a gyertya teljes testhosszán. A lassú égésnek köszönhetően nem keletkezik se korom, se hatalmas füst, az egyetlen egy dolog, ami történik az a pislákoló, élményt és meleget nyújtó fény, illatgyertya tekintetében isteni illattal párosulva.

Gyertya, különleges alkalmakhoz

A gyertya egyik csodája a sokból, hogy bárhol méltó helyet foglal el, sőt! Minden egyes otthonba, szobától függetlenül tökéletesen beleillik. Vannak, akik romantika kedvéért szereznek be isteni illatú, gyönyörű gyertyákat, erre az alkalomra akár mi is készíthetünk egyet, hiszen ez pofon egyszerű folyamat. De ha apró gyertyákból rakunk ki szív formát, vagy kirajuk párunk nevét, az is nagyon kedves és garantáltan megható pillanatokat fog okozni kedvesünknek. A legtöbben az illata miatt választják a gyertya megoldását, mely még a legjobb illatosító berendezéseket is képes túlszárnyalni akkor, ha egy megfelelő illatkombináció lett eltalálva az illatosítása során. Arról nem beszélve, hogyha a gyertya természetes anyagokból készül, mely jótékony hatással van szervezetünkre, így sokkal jobb döntés kemikáliákkal telerakott illatosító berendezések helyett az illatgyertya választása otthonunkba. 

A gyertya biztonsági előírásai 

Mindegy, hogy milyen fajta gyertya van otthonunkban, ugyan azok a biztonsági előírások vonatkoznak rájuk. Ha sima gyertya, ha illatgyertya, semmiképp sem szabad felügyelet nélkül hagyni akkor, ha ég! Minden egyes égő gyertyát tartalmazó helyiség elhagyása előtt meg kell arról győződni, hogy a gyertya rendesen elaludt, még akkor is, ha biztosan azt hisszük, hogy eloltottuk: hiszen könnyen maradhat egy apró szikra, mely újra begyújthatja. Vízzel sosem szabad gyertyát oltani, hiszen az szétfröcskölheti a viaszt, mely forrósága miatt hirtelen és váratlan tüzet okozhat, sőt, égési sérüléseket is. A gyertyát nem szabad négy óránál tovább égni hagyni, így ezen időintervallum után érdemes elfújni, hagyni kihűlni, majd a kanóc apró visszavágása után újfent meggyújtani. Huzatos helyen nem szabad gyufát égetni, akárcsak gyermekek és állatok közelében, illetve olyan helyen sem, ahol bárhogyan is hozzáférhetnek. Ez igaz azon anyagokra is, melyek éghetőek és gyorsan lángra kapnak.