Az esküvő az egyik legkülönlegesebb és legszebb az ünnepeink közül, így olyan kiegészítőket kell választanunk hozzá, mely ezt a csodás alkalmat még szebbé teszi. Ilyen az esküvői gyertya, melyet cikkünkben részletesen körbejárunk:

Az esküvői gyertya lényege

Az esküvői gyertya maga nem csak dekorációs funkciót lát el egy esküvőn, hanem tradíció szempontjából elengedhetetlen kellék a szertartásoknál is. A régi szokás szerint ugyanis az esküvői gyertya a családi kandalló melegét szimbolizálja, melyek fénye megvilágítja a pár és a szülők szívét is, ezzel összekötve és megáldva azt. Ez a fajta régi rituálé két új család összeköttetését ünnepeli meg, és a családi jólétet, kényelmet, valamint az erős, kölcsönös szeretet szimbólumául szolgál. Az egy nagy gyertyát ugyanis az életüket frissen összekötő pár tartja, míg a két kicsit a szülők fogják: ezzel szimbolizálva a fent is említett családi kandalló melegét.

Az esküvői gyertya kiválasztása

Hogy milyen színű, alakú és méretű gyertyákat választunk ki, arra nem igazán léteznek megszabott szabályok. Ha a régi szokás szerint a kandalló szimbólumot szeretnénk esküvőnk pillanataiba beépíteni, akkor 3 különféle gyertyára lesz szükségünk, mely közül kettőnek azonos méretűnek kell lennie. Ezeket fogja ugyebár a férj és feleség családja. Ha előre tudjuk, hogy esküvői szertartásunk sok ideig fog tartani, érdemes, és nem mellesleg okos döntés is hosszú esküvői gyertya mellett letenni a voksunkat, hiszen azok jóval tovább égnek, mint tömzsibb társaik. Kültéri szertartáson remekül mutatnak a lebegő gyertyák, melyek vízen úsztatott apró fényként világítják be életünk legszebb napját.

Hagyományos esküvői gyertya dekorációja

A gyertya nem csak számos felhasználása miatt egy nagyon szerethető tárgy, hanem sokszínűsége és rengeteg lehetőséget rejtő dekorálhatósága miatt. Ha a hagyományos kinézet és dizájn vonz, akkor esküvői gyertya kínálatunkban ajánljuk virágos gyertyáinkat, melyek kis gyöngyvirágokkal vannak dekorálva. Ha hagyományos szertartás van kitűzve célul, akkor szívből ajánljuk a nagy napra a szertartásgyertyáinkat, melyek közül nem csak csipke és virágos díszítést találunk, hanem még igazán elegáns és egyedi Swarovski díszes gyertyát is. Sztearin gyertyáink már kialakításukban is ontják magukból az eleganciát, bársony-glitter gyertyáink pedig amennyire visszafogottak, annyira gyönyörű látványt nyújtanak bármilyen esküvői környezetben.

Extrább esküvői gyertya dekorációja

Aki nem hagyományos esküvőben gondolkodik, vagy esetleg vonzzák az extravagánsabb, merészebb megoldások, azoknak is sokfajta színű, formájú és méretű esküvői gyertya áll rendelkezésére oldalunkon. Ilyen például 2020-as modelljeink közül jónéhány gyertya, melyek között találunk rusztikusabb, modernebb, vagy éppen csipkeszegéllyel díszitett gyertyákat is. Kontúrozott paraffin gyertyáink az igazán extra darabok híveinek készültek, itt ugyanis találhatunk olyan gyertyákat, melyekre semmiképp sem mondható ki a hagyományos jelző, mint például a gyöngyös, csipkés vagy rózsás gyertyáink. Aki pedig kinti esküvő szervez, annak toboz alakú gyertyáink tökéletesen bele fognak illeni a szabadtéri környezetébe, akárcsak kőhatású gyertyáink. Egy szó, mint száz, nincs két egyforma gyertya, akárcsak két egyforma esküvő sem: ettől pedig akárcsak a házasság, gyertyáink is igazán egyediek!